Jeep Cherokee

Şöyle bir baktım da bu gün ne hakkında yazsam diye, nasıl olmuşta atlamışım bunu dediğim bir araç çıktı. Evet Jeep 4x4 severler,

Bu yazıda sizlere Jeep markasının Off Road dünyasında da severek kullanılan Jeep Cherokee’nin geçmişinden bahsedeceğim. Off Road dünyasında da sevilerek kullanılan Jeep Cherokee aracının tanıtımına başlıyoruz. 4x4 aleminin iyiki bu araçla tanışmış demek istiyorum.

Jeep Cherokee, Jeep firmasının ilk üretimi 1984 yılında başlayan kompakt SUV sınıfındaki modelidir. İlk neslinin üretimi 1984-2001 yılları arasında sürmüştür. Üretildiği bu yıllarda beklentileri alan kişilerin beğenilerine göre karşıladığını söyleyebilirim. Jeep markası bu aracı arazi ağırlıklı kullanım için üretmiş olmasına karşın birçok kişi şehir içi kullanımda da Jeep Cherokee aracını satın almış fakat beklentilerini karşılamamıştır. Forumlarda okuduğum kadarıyla yakın zamana kadar da öyle kalmış. Eğer beklentiniz bir arazi aracı konforu ve 4x4 performansı ise Jeep Cherokee tam istediğiniz araçlardandır.

Jeep Cherokee 1997 yılında ufak bir makyaj görmüştür.2002 yılından bu yana yeni nesil Jeep Cherokee’ler satılıyordu. Bu yıl yenilendi ve 4.nesilne kavuştu.

Son nesillerde Jeep Cherokee ailesine Jeep Grand Cherokee 4x4 arazi aracı da katılmıştır. Kardeşinin bir büyüğü olarak, isminden de anlaşılacağı üzere hem konforu hem de performansı bir o kadar iyileştirilmiş bir araçtır.

Son çıkan 4. Nesil Jeep Cherokee’leri şahsen çok beğeniyorum. Geçmişten günümüze bu araçların gelişimi gerçekten müthiş. 4x4 araçları arasında çok önemli yere sahip olan Jeep Cherokee’nin uzun yıllar aramızda olacağı ve Off Road dünyasının vazgeçilmezlerinden olacağı şimdiden bellidir.

Yeni Jeep Cherokee’ler de ki kaslı yapı ve konfor insanı cezbediyor. Adeta şıklığı ve gücü simgeleyen Jeep Cherokee yeni yüzüyle herkesi kendine hayran bırakmıştır.

Jeep 4x4 blog sitemdeki bir önceki Jeep Wrangler adlı yazımda Jeep Wrangler hakkında dilim döndüğünce sizlere bilgiler aktarmaya çalışmıştım. İlginizi çekmesini umuyorum. Okumak isterseniz linke tıklayıp ilgili makaleye erişmeniz mümkün. İyi okumalar diliyorum.

Bu makalemizde Jeep 4x4 araçlarından Jeep Cherokee aracının anlatımının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir sonraki Jeep 4x4 tanıtımında görüşmek üzere. Jeep 4x4 Türkiye bloğunu takipte kalın diyor, Hoşça Kalın diyorum.