Jeep Compass

Yeni bir yazı ile tekrar merhaba 4x4 Jeep okurları.

Bugün ki yazımda sizlere Jeep Compass aracından bahsedeceğim. Yenilenen yeni tasarımıyla Jeep markasının en iyi 4x4 araçlarından biri. 2012 yılında kuruluşunun 71. Yılını kutlayan Jeep markasının kompakt SUV segmentindeki en başarılı modellerinden biri olan Jeep Compass, yenilenen iç ve dış tasarımıyla Türkiye’de satışta.

Jeep Compass fiyat olarak kendi segmentindeki araçlara rakip olabilecek düzeyde. 80 bin 500 TL’den başlayan ekonomik fiyatıyla oldukça dikkat çekmeyi başarıyor. Jeep Compass 2.0 litre 156 HP’lik benzinli motor ve CVT otomatik şanzıman kombinasyonuyla 4x2 önden çekişli olarak bayilerde satılmakta. Neden 4x4 modeli çıkarılmadığına çokta anlam veremiyorum. Bu Jeep markasının bir stratejisi de olabilir elbette. Donanım paketi oldukça zengin olan Jeep Compass içerisinde, 6 havayastığı, ESP, ABS, BAS (Fren Destek Sistemi), Yokuş Kalkış Desteği, hız sabitleyici, elektrikli devrilme önleyici, lastik basınç monitörü, 6 CD’li ve MP3 çalarlı müzik sistemi, Bluetooth, AUX girişi, otomatik klima, deri döşeme, ısıtmalı ön koltuklar, katlanabilir arka koltuklar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, 18 inçlik alaşım jantlar, ön ve arka sis farlarıyla koyu renk arka camlar gibi bir çok ekipman standart olarak yer almakta. Açılır tavan gibi özellikler ise opsiyonel olarak sunulmakta.

Jeep Compass daha yüksek yay ve amortisör değerleri ve denge çubuğunun artırılmış çapı ile yeniden ayarlanmış bir süspansiyona sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 10.6 sn’de tamamlayan ve 183 km/s’lik maksimum hıza erişebilen Jeep Compass, 100 km’de ortalama 8.2 litrelik yakıt tüketim değeriyle de dikkat çekmeyi başarmış görünüyor.

Dış tasarımında özellikle Avrupa pazarlarında agresif bir büyüme içinde olan kompakt SUV sınıfında müşterilerin beklentileri doğrultusunda Jeep Grand Cherokee modelini andıran bir tasarım ile dikkat çeken Jeep Compass, tüm Jeep modellerinde olduğu gibi ön ızgarasında yer alan 7 çizgi ile dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Yenilenen ön çamurluklar ön farlarla bütünleşmiş durumda. Bu bütünleşme ön ızgara ile de oldukça uyum sağladığını söyleyebilirim. Ön kaput daha kaslı görünüme kavuşturulmuş. Jeep Compass yeni yüzüyle oldukça başarılı olmuş. Kaslı ve güçlü görünümü güven veriyor. Jeep ailesine yakışan bir araç.

Bir yazımızın daha sonuna geldik. Sizlere daha önce beğendiğim bir blog hakkında yazmıştım. Off Road Blog Sitesi yazımızı okumak isterseniz linke tıklamanız yeterli olacaktır. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle bol çamurlu günler dilerim. Hoşça Kalın.