Jeep Wrangler



Yeni bir yazı ile sizlere merhaba diyorum sevgili Jeep 4x4 severler,

Bu yazıda sizlere Jeep markasının bir başka modeli olan Jeep Wrangler’in geçmişinden bahsedeceğim. Off Road dünyasında da çok kullanılan modeli olan Jeep Wrangler aracın tanıtımına başlıyoruz. 4x4 aleminin usta araçlarından olduğu için bende bir o kadar heyecanlıyım.

Jeep Wrangler kompakt dört tekerden çekişli spor araç olarak Jeep markası altında Amerikan otomobil markası Chrysler tarafından üretilen bir Off Road aracıdır. Daha sonra Kaiser-cip tarafından ve American Motors (AMC) tarafından üretilen 1950 yılında Willys sivil Jeep (CJ) yolu kesişen daha sonrasında ikinci dünya savaşından sonra “Jeep” markasının CJ serisi ile birlikte yoluna devam etmiştir.

Wranglers kendi selefi, Jeep CJ gibi canlı aks ön ve arka kullanmaya devam etmiştir. Her Jeep Wrangler modeli kendi kuşaklarının olduğu döneme göre isimlendirilmiştir. Jeep Wrangler YJ (1987-1995), Jeep Wrangler TJ (1997-2006), Jeep Wrangler LJ (2004-2006 Sınırsız modellerde) ve Jeep Wrangler JK (2007- ve sonrası). Jeep Wrangler Askeri sürümleri için Jeep Wrangler J8 tanıtımı yapılmıştır.
Jeep  4x4 blog sitemdeki bir önceki Jeep CJ-1 Serisi adlı yazımda Jeep CJ-1 Serisi hakkında erişebildiğim bilgiler ışığında sizlere dilim döndüğünce bazı bilgiler aktarmaya çalışıştım. İlginizi çekmesini umduğum için bunu belirtmek istedim. Eğer okumak isterseniz linke tıklayıp ilgili makaleye erişebilirsiniz. 

Bu makalemizde de Jeep 4x4 araçlarından birinin anlatımının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir sonraki Jeep Wrangler 4x4 serisi tanıtımında görüşmek üzere. Jeep 4x4 Türkiye bloğumu takipte kalmanızı umut ederek, Hoşça Kalın.